Verslagen

Kerstcup 2022

Venlo, 17-12-2022

Zaterdag 17 december markeerde de wederkomst van de Kerstcup welke na drie lange jaren eindelijk weer gehouden kon worden. In volle glorie kwam het toernooi terug met maar liefst 29 deelnemers die allen een poging waagden tot het winnen van de felbegeerde Kerstcup. Om voor iedereen gelijke kansen te creëren om het toernooi te winnen is dit jaar een kleur toegevoegd aan het schema, namelijk zwart. Na een introductie van onze organisator Wim die de spelregels nog eens haarfijn uitlegde, werd er gestreden in drie 7-kampen en in één 8-kamp.

In de poulefase werden twee sets tot de 21 punten gespeeld waarbij ook een gelijkspel mogelijk is. Op basis van je toegewezen kleur kreeg je punten voor of tegen. Afhankelijk van de tijd zou besloten worden om de top twee of top vier spelers door te laten gaan naar de knock-outfase. Voor sommigen betekende dit dat er gas op het pedaal gezet moest worden. Uiteindelijk was de poulefase rond 16:00 afgerond waardoor de eerste vier spelers doorgelaten werden.
De standen van de poules zagen er als volgt uit:

Poule / Plaats A B C D
1 Rick (10 punten) Geert-Jan (11 punten) Wim (10 punten) Huub (10 punten)
2 Jesse (9 punten) Wouter (11 punten) Guus (8 punten) Eric (8 punten)
3 Johan (6 punten) Rafael (11 punten) Nigel (7 punten) Xander (8 punten)
4 Sjeng (5 punten) Grzegorz (10 punten) Fenna (6 punten) Ger (5 punten)

Het maximale puntenaantal wat bereikt kon worden is 12. Zoals je dus kunt zien is in poule B heel duidelijk een top-4 aanwezig. In de overige poules kregen Rick, Wim en Huub het voor elkaar om geen enkele partij te verliezen. De vierde plaats in poule A werd met maar liefst drie spelers gedeeld met 5 punten, maar Sjeng wist op basis van onderling resultaat de vierde plek te bemachtigen. Echter, door enige verwarring besloot Sjeng zich al te gaan douchen en hoorde na helemaal opgefrist te zijn dat hij door was naar de volgende ronde. Sjeng was echter in een vrolijke kerstsfeer en liet Roel M. doorgaan in zijn plaats omdat Roel de vijfde plaats haalde. Poule C en D waren goed gebalanceerd.

Nu begon de spanning bij de deelnemers erin te sluipen, want het was tijd voor de knock-outfase. Weet je vier rondes te winnen? Dan kom je in de finale. De personen die met bloed, zweet en tranen (maar vooral zweet) het tegen elkaar mochten gaan uitvechten waren niemand minder dan Rick en Jesse! Deze twee hadden elkaar in de poulefase ook al ontmoet wat eindige in een gelijkspel. Wellicht een voorproefje van een spannende finale? Het publiek kon inderdaad smullen van een sensationele finale. Iedere set ging tot het maximale en Rick en Jesse gingen tot het uiterste. Na een 1-1 stand in sets was het moment-supreme aangebroken. De laatste set. Wie o wie kan zich bekronen tot winnaar van de Kerstcup. De set stond 19-19, de spanning in de zaal kon je vanuit de kantine voelen. Maar er is er maar één die kon trotseren en diegene was........Jesse!
Proficiat Jesse met het winnen van de Kerstcup en ook felicitaties aan Rick die het tot de tweede plek wist te schoppen en er een spannende finale van wist te maken.

Een hele dag vol strijd wekt natuurlijk ook honger op. In de kantine konden we genieten van friet en heerlijk eigen gemaakte zwarte kip van Sandra. Iedereen vond de zwarte kip zalig, complimenten aan de chef!

De Kerstcup is natuurlijk niet afgesloten zonder de Tombola, iets waar iedereen weer met veel plezier naar uitkeek. En na drie jaren konden ook veel prijzen verzameld worden. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een supergezellige avond van te maken. Onder leiding van Tombola-master Theo en assistente Suze werden de prijzen op enthousiaste manier uitgereikt. Het was weer ouderwets gezellig in de kantine en kunnen we terugkijken op een zeer succesvolle Kerstcup. Bedankt iedereen!

Vrolijke feestdagen en alvast een gelukkig nieuw jaar,
Eric

Klik hier voor de volledige fotoreportage.