nlzh-CNendejaplesthvi

Onze sponsors

  • buro_budget_begeleiding.png
  • dsv.png
  • geraads_soree.png
  • green_people.png
  • heister.png
  • recruitmentcampus.png

Verslagen

Jeugddag 2012 - Ik hou van Holland

Venlo, 29-12-2012


Afgelopen donderdag had de jeugd van TTV Venlo een spellenavond. Het thema was het TV programma “Ik hou van Holland”.
 De 14 kinderen maakten zelf 3 groepen en kozen een teamleider. De spelleidster Yvonne “de Mol” stelde heel veel vragen per categorie. Telkens kon er een punt gescoord worden. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Na een paar rondes nam team 3 de leiding met de punten. Er werd fanatiek gespeeld.
Tussendoor werden er spellen gespeeld zoals zoveel mogelijk wasknijpers in 1 minuut aan iemand uit het team vastmaken. Er werd overlegd wat de beste en snelste methode was om de knijpers vast te maken. Als laatste speelde team 3 en alle knijpers werden in het lange haar gehangen. Dit ging erg snel en hierdoor wonnen ze deze wedstrijd.De jongste uit elke team moest ezeltje strekje spelen en de beste kreeg er een punt bij.Ook moest iedereen laten zien hoe goed ze konden tekenen, soms was het moeilijker met raden, maar ze hadden toch alles goed.
Ook het spelletje met het doorgeven van het verjaardagscadeau ontbrak niet. Na 3 minuten ontplofte de “popper” en de confetti vloog door de lucht.Tijdens het spelverloop werden er echte Hollandse lekkernijen geserveerd zoals stroopwafels, prikkertje met kaas en worst, drop en uiteraard de echte Hollandse bitterballen. Tussen de rondes door werd er een kleine pauze gehouden, zodat iedereen wat kon drinken.De laatste ronde bestond uit vragen waarbij men moest aangeven hoeveel antwoorden men dacht te weten. Het team met het hoogste bod mocht deze vraag beantwoorden. Bij het behalen van het aantal geboden antwoorden kreeg het team punten erbij, zo niet dan verloor men punten. Hiervoor moest men aan een puntenschijf draaien. In deze ronde werd ontzettend veel gegokt. Uiteindelijk kreeg iedereen de “Hollandse prijs” uitgereikt en was het een zeer geslaagde avond.