nlzh-CNendejaplesthvi

Onze sponsors

  • buro_budget_begeleiding.png
  • dsv.png
  • geraads_soree.png
  • green_people.png
  • heister.png
  • recruitmentcampus.png

Verslagen

Clubkampioenschappen 2017

Zaterdag 10 juni was het weer zover, de jaarlijkse clubkampioenschappen werden gehouden. Normaliter worden de clubkampioenschappen rond maart/april gehouden, echter was het dit jaar niet mogelijk in verband met de zaalhuur door late competitiewedstrijden. Dit bracht echter een nieuwe mogelijkheid met zich mee en zo ontstond het idee om na de clubkampioenschappen de jaarlijkse BBQ avond te organiseren. Er stond dus een sportieve en gezellige dag in de planning.

Ondanks een relatief kort tijdsbestek voor de inschrijvingen, bleek dat veel leden zich hadden ingeschreven. Dit mede dankzij een aantal nieuwe leden. Ook bleek er veel animo voor de BBQ te zijn en namen uiteindelijk 29 leden deel aan de clubkampioenschappen en 42 personen met de BBQ. Dit jaar werd er weer eens gestreden om een clubkampioen bij de recreanten, dat was al weer een tijd geleden. De 29 aanmeldingen, de verschillende sterktes en onevenredige aantallen zorgden voor het nodige puzzelwerk. De poules zagen er als volgt uit:

 

Senioren Recreanten Jeugd
Poule A Poule B Poule C Poule D Poule E
Aleksandra Peter Giel Huub Wessel
Geert-Jan Jesse Ruud Famke Fenna
Grzegorz John Ger Sem Rowy
Wim Eric Theo Rafael  
Kris Roel Patrick Qjano  
Xander   Geert Bartek  
    Marcel    
    Dave    

 

De regels bij deze poules waren nogal verschillend. Bij de categorie senioren werd er besloten om in iedere poule vier deelnemers door te laten gaan die vervolgens tegen elkaar zullen strijden in een knock-out systeem. Aangezien er van de recreanten poule een achtkamp werd gemaakt, werd er besloten om geen volgende ronde te houden. De nummer 1 in deze poule was dus de clubkampioen bij de recreanten. Zeven wedstrijden zijn immers al voldoende. Bij de jeugd in poule D gingen ook de eerste vier deelnemers door en in poule E streden Wessel, Fenna en Rowy 2 keer tegen elkaar.

De top-4 bij de senioren zag er als volgt uit:
Poule A: Aleksandra (1ste), Geert-Jan (2de), Wim (3de) en Grzegorz (4de)
Poule B: Jesse (1ste), Peter (2de), John (3de) en Eric (4de)

Bij de recreanten werd na de eerste helft al een top-4 duidelijk bestaande uit Giel, Ruud, Ger en Theo. Geert wist in de tweede helft van de poule veel punten naar zich toe te trekken. Tot slot plaatsten Huub (1ste), Qjano (2de), Sem (3de) en Rafael (4de) zich voor de halve finale.

De BBQ begon pas om 18:00, dus er kon rustig gespeeld worden. Tijdens de pauzes konden de aanwezigen genieten van een stuk cake en van de verse zelfgemaakte soep van Tineke.
De kwartfinale van de senioren en de halve finale van de jeugd moesten nog even op zich laten wachten totdat andere uitslagen bekend waren.
In poule E werd het spannend tussen Wessel en Fenna. In de eerste ronde wist Fenna twee keer te winnen, maar in het tweede gedeelte was het Wessel die twee wedstrijden won. Daardoor moest er gekeken worden naar het aantal verloren sets om de winnaar te bepalen. Het was een zeer nipte overwinning met 1 set verschil. Uiteindelijk bleek het Wessel te zijn die zich de winnaar mocht noemen. Wessel, proficiat met deze prestatie!
In poule C waren het Giel en Ruud die tot de laatste partij ongeslagen waren. En laat de laatste wedstrijd van de poule nu net die tussen Giel en Ruud zijn, een soort finale in de poule dus. Na een 11-3 en 11-6 overwinning voor Ruud leek het al snel gedaan te zijn, maar niets is minder waar. Giel kwam met 11-6 en 11-9 terug en werd het een spannende match. De laatste set bleek ook spannend te worden aangezien het 9-9 werd. Maar diegene die de wedstrijd won was Ruud. Proficiat Ruud, clubkampioen recreanten, met deze prestatie!

Bij de kwartfinales van de senioren was het al redelijk duidelijk wie doorgingen naar de halve finale. Zij hadden ook overtuigend gewonnen, aangezien er geen een vijfsetter werd gespeeld. Wim wist zelfs met 11-6 te winnen van Peter. Aleksandra, Geert-Jan, Jesse en Peter gingen door naar de halve finale. De halve finale van de senioren en de jeugd werden tegelijkertijd gespeeld. De jeugd moest daarom een tijdje wachten, reden genoeg om even te ontspannen met rond-de-tafel. De opstelling van de halve finale was als volgt:

Aleksandra vs. Peter
Geert-Jan vs. Jesse

Huub vs. Sem
Rafael vs. Qjano

Dit beloofde spannende wedstrijden te worden, wat uiteindelijk ook het geval was. Huub, die altijd wel goed presteert bij toernooien, wist maar net met een vijfsetter (en een afsluitende sorry-bal) van Sem te winnen. Qjano wist echter met een overtuigende 3-0 te winnen van Rafael.
In de halve finale van de senioren stonden 4 teamgenoten tegenover elkaar. Aleksandra was er op gebrand om haar titel van vorig jaar te verdedigen. In een spannende wedstrijd wist zij met 3-1 te winnen van Peter en kon Aleksandra dus haar titel van clubkampioen verdedigen in de finale. Maar nog spannender was de wedstrijd tussen Geert-Jan en Jesse. Beiden, die elkaar vaker in de halve finale of finale hadden ontmoet, hadden iets te bewijzen. Geert-Jan, die zeer gemotiveerd was om clubkampioen te worden had een 2-1 voorsprong op Jesse. Maar Jesse kennende was het nog niet gedaan. Het werd 2-2. Het was tijd voor de beslissende set en dus ook het ticket voor de finale. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk was het Geert-Jan die met zijn snelle backhand tik de partij wist te winnen.
De finale gaat dus tussen Aleksandra en Geert-Jan. Maar voordat deze partij gespeeld wordt en Geert-Jan even op adem kon komen na de uiterst lastige partij met Jesse, werd eerst de finale tussen Huub en Qjano gespeeld. Ook deze finale was erg spannend. Het ging steeds nek aan nek met hoge uitslagen zoals 11-9 en 13-11. Uiteindelijk kwam het weer neer op een vijfsetter. Wederom werd het een spannende set en waren Huub en Qjano aan elkaar gewaagd. Qjano wist zich met een sorry-bal op match point te zetten. Maar Huub was nog niet klaar en smashte voor de 10-10. Na een paar spannende rally’s wist Qjano de finale te winnen met 13-11. Qjano, gefeliciteerd met de winst!

Dan was het nu tijd voor de finale tussen Aleksandra en Geert-Jan. Beiden hadden nog nooit serieus tegen elkaar gespeeld, dus de finale werd interessant. De eerste set ging naar Geert-Jan met 11-9. De tweede set eindigde wederom op 11-9, maar ditmaal won Aleksandra. In de derde set leken Aleksandra en Geert-Jan aan elkaar gewaagd. Ieder maakten z'n punt voor punt. Maar Geert-Jan was diegene die zegevierde. Dit betekent dat Geert-Jan nog 1 set had te gaan. De vierde set ging echter heel anders dan de vorige drie. Geert-Jan zat namelijk erg goed in zijn vel en had de flow te pakken. Hij raakte alles, van smashes tot blocks en zijn sterke backhand ging er ook op. Hij wist de finale met een zeer overtuigende set te winnen. Aleksandra, volgende keer beter en wellicht is er dan kans voor revanche. Geert-Jan, gefeliciteerd met deze uitmuntende prestatie!

De dag zat er echter nog niet op. Na veel intensieve wedstrijden was het tijd om even op adem te komen, een pilsje te drinken en de BBQ voor te bereiden. Vrienden, familie en kennis waren ook welkom daardoor was de BBQ druk bezocht. Men kon kiezen tussen een vijftal verschillende stukken vlees, van worst tot hamburger. Niemand kwam wat tekort. Het was een gezellige avond en misschien is het een idee om vaker de BBQ na de clubkampioenschappen te houden. Mensen van de organisatie, vrijwilligers en iedereen die aanwezig was om er een leuke dag van te maken, bedankt! Tot volgend jaar.

Eric Rheiter